Ziua Internațională a Artei Islamice a fost proclamată la cea de-a 40-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO din 2019 și se sărbătorește în fiecare an pe 18 noiembrie. Scopul său este de a crește gradul de conștientizare a expresiilor artistice din trecut și contemporane ale Islamului și a contribuției culturii prin Arta Islamică la civilizație.
Celebrarea la nivel mondial a Zilei Internaționale a Artei Islamice nu numai că încurajează aprecierea artei islamice, care a inspirat alte mișcări artistice, ci contribuie și la diversitatea culturală, libertatea de exprimare, protecția patrimoniului cultural și dialogul intercultural. Marcarea Zilei este, de asemenea, o modalitate de a promova toleranța între popoare și de a sprijini apropierea culturală, ambele fiind posibile prin puterea artei. (Unesco.org).
Aria curriculară limbă și comunicare precum și aria curriculară arte de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” au implicat elevii claselor VIA, VIB, VIIC, VIIIC, XB, XF, XIE, XIG marcând această zi printr-o serie de workshop-uri și dezbateri legate de această temă. Ziua a început cu o introducere în lumea islamică făcută de elevii CNTV prin prezentări PPT și discuții libere, apoi Clubul de lectură Călătoria (care anterior a propus pentru citit cărțile: Eu sunt Malala – Malala Yousafzai pentru gimnaziu și Cele patruzeci de legi ale iubirii – Elif Shafak pentru liceu) a invitat la dezbateri publicul prezent. Picturile și desenele pregătite de elevi la orele de desen au dat culoare locului desfășurării acțiunii.
Coordonatori: Prof. Daniela-Ileana Vîlceanu (limbă și comunicare), Prof. Cristina Goanță (limbă și comunicare), Prof. Elena-Diana Găvan (limbă și comunicare), Prof. Petronela-Denisa Chiliban (limbă și comunicare), Prof. Grațiela-Ramona Pigui (limbă și comunicare), Prof. Irina-Manuela Giurgiulescu (limbă și comunicare), Prof. Elena-Laura Dițoiu (limbă și comunicare), Prof. Gabriela Mititca (arte), Prof. Daniel Murărița (socio-umane), Elena-Cristina Iriza (bibliotecar)