UNESCO marchează în fiecare an, în a patra zi de joi a lunii noiembrie, Ziua Internațională a Filosofiei. Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu a bifat în această lună două activități simultane desfășurate sub egida CNR-UNESCO. Aria curriculară Om și Societate a pregătit o dezbatere (coordonată de dna prof. Elena Velțan) în cadrul Clubului de Dezbateri „Socrates” la care au participat elevi din cadrul Colegiului, în timp ce dna prof. Vasilica Udriștioiu și dl prof. Daniel Murărița au participat cu elevi de la CNTV la cercul metodic al profesorilor de științe socio-umane din județul Gorj, organizat la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu.
Elevii voluntari ai programului CNTV – Școală asociată UNESCO au sărbătorit Ziua Internațională a Filosofiei dezbătând moțiunea: „Rețelele sociale dezvoltă anonimatul” și au adus argumente pro și contra ideii că interacțiunea prin intermediul rețelelor afectează comportamentul, imaginea, creativitatea, libertatea de exprimare și dimensiunea morală a omului contemporan. Tinerii au dezbătut despre avantajele tehnologiei în contextul globalizării, despre importanța desființării granițelor în comunicare, dar au avertizat și asupra pericolului căderii în anonimat, în irelevanța individuală, fapt ce afectează stima de sine și chiar raportarea obiectivă la propria persoană și la valorile sociale. Lăsând la o parte ipostaza de membri ai guvernului și membri ai opoziției, au ajuns la concluzia că tinerii trebuie să conștientizeze faptul că umanitatea se dezvoltă prin creativitate, colaborare, comunicare, gândire critică, abilitatea de a face față progresului tehnologic.
Tema întâlnirii profesorilor de științe și socio-umane a fost „Etică și pragmatism. Omul artificial”, elevii, împărțiți în echipe mixte, au abordat tema „Școala viitorului pentru oamenii viitorului”, din partea CNTV participând Dima Georgiana (XIIG) și Boca Mihail (XG).
Coordonatori activitate: Prof. dr. Elena Velțan, Prof. Maria-Vasilica Udriștioiu, Prof. Daniel Murărița