Acasă » CNTV - Școală Asociată pentru UNESCO » Școala Altfel – Aniversări UNESCO

Articole publicate

Categorii

Școala Altfel – Aniversări UNESCO

Școala Altfel a reprezentat săptămâna aceasta o oportunitate pentru Ambasadorii Juniori ai Parlamentului European de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, școală asociată UNESCO, să-și implice colegii în două activități aflate în calendarul aniversărilor desfășurate sub egida UNESCO.

Ziua Internațională a Migranților, marcată luni, 18 decembrie, în Amfiteatrul Universității „Constantin Brâncuși”, a reunit elevii din clasele a IX-a și a X-a. Prin prezentări PPT, filmulețe realizate de Ambasadorii Juniori – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, concursuri Kahoot, elevii au fost familiarizați cu problema migranților/refugiaților în vremurile noastre și ce măsuri ia UE în privința acesteia. Act Today, tema din acest an a zilei i-a îndemnat pe elevii CNTV să ia atitudine.

Joi, 21 decembrie, AJ au marcat o altă temă aflată și pe agenda UE încă din anul 2020, cu ocazia lansării Planului de Acțiune 2020-2024 pentru drepturile omului și democrație. Astfel, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, celebrată în decembrie, Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj (cu susținerea EUROPE DIRECT Gorj) a fost gazda evenimentului. „Libertate, egalitate și Justiție pentru toți”, tema din acest an a acestei zile i-a făcut pe AJ să se organizeze și împreună cu alți 50 de colegi au realizat o activitate interactivă, ridicând nivelul de conștientizare privind importanța respectării drepturilor omului (și ale copilului) de-a lungul istoriei. Prezentări PPT despre cronologia acestui subiect în timp, sfaturi, exemple, acțiuni pe care UE le întreprinde legat de aceste drepturi, concurs Kahoot despre UE, iar la final jocul BINGO, unde cele 30 de drepturi au reprezentat numere bingo, totul a făcut ca atmosfera să fie atractivă și diferită față de alte activități.

De asemenea, s-a adus în discuție faptul că dreptul omului de a vota se regăsește în Capitolul 5 din Carta Drepturilor Fundamentale a UE, în contextul în care anul 2024 este marcat de Alegerile Europarlamentare și nu numai.

https://www.pandurul.ro/…/joc-de-bingo-organizat-de…

Coordonatori: Vîlceanu Daniela-Ileana / Goanță Cristina / Udriștioiu Maria-Vasilica / Velțan Elena / Dabelea Oana-Daciana / Radu Manuela / Bunăiașu Roxana-Justina

Foto: Andra Cîrstoiu

_________________________
G h i d u r i
_________________________
CAMBRIDGE
English Qualifications
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a fost admis în rețeaua
Școlilor Asociate pentru UNESCO (ASPnet) Ordinul Ministrului Educației
nr. 3133/14.02.2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu,
membru al Alianței Colegiilor Centenare
24 octombrie 2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a primit titlul de
ȘCOALĂ EUROPEANĂ
30 mai 2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a primit titlul de
ȘCOALĂ ERASMUS+
23 februarie 2021
_________________________
_________________________
Prevenirea corupției prin măsuri de sprijin integrate
Proiectul
„Integritate și Transparență”
,
cofinanțat din Fondul Social European prin POCA
_________________________
_________________________
CNTV – instituție acreditată
Erasmus+,
din 23.02.2021
_________________________
CNTV – premiat cu titlul de
„Școală eTwinning”,
în urma desfășurării unor importante proiecte europene.

.
_________________________
Din anul 2020, CNTV a devenit „ȘCOALĂ-AMBASADOR a PARLAMENTULUI EUROPEAN”, titlu conferit de Parlamentul European, în cadrul Concursului EPAS – Școli Ambasador.
_________________________
CNTV – Centru de pregătire pentru examenele Cambridge _________________________
_________________________

Arhivă

decembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031