Acasă » Examene » Succes deplin la Bacalaureat!

Articole publicate

Categorii

Succes deplin la Bacalaureat!

#AlăturiDeVoi
💙 Vă dorim tuturor succes deplin la Bacalaureat!

📌 Începând de luni, probele scrise ale examenului de bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie. Câteva precizări importante:
🔹 Accesul candidaților în centrele de examen este permis între orele 7:30 și 8:30.
🔹 Probele încep la ora 9:00.
🔹 Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate.
🔹 Timpul de redactare a subiectelor este de 180 de minute, din momentul distribuirii acestora.
👁‍🗨 https://www.edu.ro/sites/default/files/_fișiere/Minister/2023/preuniversitar_root/examene_20_23/Ghid_info_bacalaureat_2023.pdf

👁‍🗨 Sfaturi BAC / Ghid: https://www.edupedu.ro/tag/sfaturi-bac/
https://www.edupedu.ro/ghid-regulile-de-la-bacalaureat-2023-publicate-de-ministerul-educatiei-candidatii-pot-intra-in-sali-de-la-730-la-9-incepe-examenul/

🛡 În sala de examen, este interzis ca elevii să aibă telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet/la la rețelele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați din centrul de centrul de examen sau cu exteriorul. Cei care nu respectă aceste reguli riscă să fie eliminați din examen, chiar dacă materialele interzise au fost sau nu folosite.

💙 🎓🌿 bacalaureat = lat. lit. baccalaureates
Frunzele de laur / dafin (lat. laurus nobilis) au fost folosite în Grecia antică pentru cununi destinate eroilor, poeților, oratorilor etc., de unde și expresia „a culege lauri” (a avea succese, a deveni celebru, glorios). Tot de la laur derivă și cuvântul „bacalaureat” (bacă de laur) și cel de „laureat” (încununat cu lauri).
La data de 17 martie 1801, printr-un decret dat de Napoleon Bonaparte, „ia naștere” examenul de bacalaureat, punându-se astfel bazele învățământului modern în Franța.
În România, încă din perioada interbelică, liceul era conceput ca școală de cultură generală, specializarea urmând să se facă la universitate sau în școli speciale. În România, în anul 1925, s-a introdus Bacalaureatul de către Dr. Constantin Angelescu, în calitatea sa de Ministru al Instrucțiunii Publice. La acel moment liceul era foarte dificil de absolvit, Bacalaureatul fiind cu adevărat un examen de maturitate.
Conform Legii nr. 77/1929 pentru modificare câtorva dispozițiuni ale art. 21 din legea învățământului secundar referitoare la examenul de bacalaureat: „Absolvenții liceelor de Stat sau particulare, (ale confesiunilor, comunităților și ale particularilor) cu sau fără drept de publicitate, care doresc să continue studiile în învățământul superior, trebuie să depună un examen de bacalaureat. Scopul acestui examen este de a verifica cunoștințele dobândite de elevi la materiile de studii cele mai importante și mai ales de a dovedi influența studiilor făcute asupra formării cugetării lor, deci, cu chipul acesta a selecționa dintre absolvenții liceului pe cei care dovedesc că sunt în stare să urmeze cu folos studiile de specializare universitare.”

_________________________
G h i d u r i
_________________________
CAMBRIDGE
English Qualifications
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a fost admis în rețeaua
Școlilor Asociate pentru UNESCO (ASPnet) Ordinul Ministrului Educației
nr. 3133/14.02.2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu,
membru al Alianței Colegiilor Centenare
24 octombrie 2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a primit titlul de
ȘCOALĂ EUROPEANĂ
30 mai 2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a primit titlul de
ȘCOALĂ ERASMUS+
23 februarie 2021
_________________________
_________________________
Prevenirea corupției prin măsuri de sprijin integrate
Proiectul
„Integritate și Transparență”
,
cofinanțat din Fondul Social European prin POCA
_________________________
_________________________
CNTV – instituție acreditată
Erasmus+,
din 23.02.2021
_________________________
CNTV – premiat cu titlul de
„Școală eTwinning”,
în urma desfășurării unor importante proiecte europene.

.
_________________________
Din anul 2020, CNTV a devenit „ȘCOALĂ-AMBASADOR a PARLAMENTULUI EUROPEAN”, titlu conferit de Parlamentul European, în cadrul Concursului EPAS – Școli Ambasador.
_________________________
CNTV – Centru de pregătire pentru examenele Cambridge _________________________
_________________________

Arhivă

iunie 2023
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930