Acasă » CNTV - Școală Asociată pentru UNESCO » Ziua Internațională a Toleranței

Articole publicate

Categorii

Ziua Internațională a Toleranței

Statele membre UNESCO au declarat ziua de 16 noiembrie a fiecărui an ca fiind Ziua Internaţională a Toleranţei și au definit acest concept ca reprezentând: „respectul, acceptarea și aprecierea bogăției și diversității culturilor lumii noastre, felurilor noastre de expresie și manierelor de exprimare a calității noastre de ființe umane. Ea este încurajată prin cunoașterea, deschiderea spiritului, comunicație și libertatea gândirii, conștiinței și credinței. Toleranța este armonia în diferențe. Ea nu e doar o obligație de ordin etic ea este, de asemenea, și o necesitate politică și juridică. Toleranța este o virtute care face ca pacea să fie posibilă și care contribuie la înlocuirea culturii războiului cu o cultură a păcii.” (Declaraţia principiilor toleranţei’)

Într-o lume a diversității, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” a promovat întotdeauna multiculturalismul, libertatea de exprimare și acceptarea diferențelor, astfel încât, în perioada 13 – 23 noiembrie 2023 au fost derulate o serie de activităţi prin care s-a urmărit formarea comportamentelor şi atitudinilor tolerante, pentru ca elevii să fie capabili să acţioneze cu înţelegere şi responsabilitate în diverse circumstanţe ale vieţii, să construiască relaţii bazate pe toleranță, înţelegere şi solidaritate și să respecte demnitatea fiecărei persoane.

Activitățile s-au desfășurat cu elevii claselor de nivel primar, gimnazial și liceal prin implicarea unui număr de aproximativ 250 de elevi și 26 de cadre didactice. Activitățile propuse au fost interactive, dând oportunitatea elevilor să discute pe baza unor studii de caz, să intre în pielea unor personaje discriminate, înțelegând mai bine trăirile si modul de comportament abordat în astfel de situații, să analizeze povești motivaționale și să creeze mesaje / eseuri care promovează toleranța.

Pentru a marca împreună Ziua Tolernaței, elevii și cadrele didactice au ales prin vot pe platforma Adservio culoarea care poate fi asociată toleranței – albastrul, iar în data de 16 Noiembrie 2023 au purtat această culoare, semn al solidarității, respectului și prieteniei care trebuie să ne caracterizeze pe toți.

Coordonatori: Prof. Cristina Goanță, Prof. Daniela-Ileana Vîlceanu, Prof. Maria-Vasilica Udriștioiu, Prof. Irina-Monica Țucă (consilier școlar), Prof. Maria Davițoiu (consilier școlar)

_________________________
G h i d u r i
_________________________
CAMBRIDGE
English Qualifications
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a fost admis în rețeaua
Școlilor Asociate pentru UNESCO (ASPnet) Ordinul Ministrului Educației
nr. 3133/14.02.2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu,
membru al Alianței Colegiilor Centenare
24 octombrie 2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a primit titlul de
ȘCOALĂ EUROPEANĂ
30 mai 2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a primit titlul de
ȘCOALĂ ERASMUS+
23 februarie 2021
_________________________
_________________________
Prevenirea corupției prin măsuri de sprijin integrate
Proiectul
„Integritate și Transparență”
,
cofinanțat din Fondul Social European prin POCA
_________________________
_________________________
CNTV – instituție acreditată
Erasmus+,
din 23.02.2021
_________________________
CNTV – premiat cu titlul de
„Școală eTwinning”,
în urma desfășurării unor importante proiecte europene.

.
_________________________
Din anul 2020, CNTV a devenit „ȘCOALĂ-AMBASADOR a PARLAMENTULUI EUROPEAN”, titlu conferit de Parlamentul European, în cadrul Concursului EPAS – Școli Ambasador.
_________________________
CNTV – Centru de pregătire pentru examenele Cambridge _________________________
_________________________

Arhivă

noiembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930