Acasă » CNTV - Școală Asociată pentru UNESCO » Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei – 11.02.2024

Articole publicate

Categorii

Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei – 11.02.2024

Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu a reprezentat în data de 09 februarie 2024 România, alături de alte cinci țări din lume (Nigeria, Camerun, Portugalia, Polonia, Marea Britanie) la o întâlnire organizată de UNESCO Campus (Paris) de Ziua internațională a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei, cu tema „Promovarea Interesului Fetelor în Știință”.

Voluntarii UNESCO de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” au contribuit activ la ședința UNESCO, în colaborare cu L’Association federative nationale des étudiantes universitaires scientifiques (AFNEUS), în cadrul căreia s-au abordat teme esențiale precum „Closing the gender gap in science”.

Printre personalitățile importante ce s-au remarcat prin contribuțiile lor în lumea științei, invitate la eveniment, se numără:

1. Justine Sass, Șef de Secție, Secția pentru Educație Incluzivă și Egalitatea de Gen, UNESCO, care a evidențiat rolul educației în inspirarea noilor generații de a studia și lucra în domeniul STEAM.

2. Sunshine De Caires, tânără talentată a programului FWIS pentru regiunea Caraibelor în 2023. Aceasta a prezentat experiența proprie în lumea științei ca femeie, fiind studentă la doctorat și tehnică în știința solului la Universitatea din Indiile de Vest, Caraibe.

3. Salma Sylla Mbaye, prima femeie astrofizician din Senegal.Salma Sylla Mbaye este un model demn de urmat datorită perseverenței sale, acum fiind studentă la doctorat în astrofizică la Universitatea Cheikh Anta Diop, Senegal.

Karina-Maria Nanu (XA) și Andy Cosmin Zidărescu (IXA) au fost purtătorii de cuvânt, ce au reprezentat școala noastră în cadrul ședinței. Ei au adresat întrebări precum: „V-a inspirat vreo femeie pe parcursul carierei”, „Care a fost cel mai semnificativ obstacol pe care l-ați întâmpinat în calitate de femeie în domeniul științei și cum ați reușit să-l depășiți cu succes?” sau „Crescând reprezentarea femeilor în domeniile STEM, considerați că aduce o contribuție la dezvoltarea și inovarea acestor domenii ?”.

La Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu, sărbătorim diversitatea și echitatea, recunoscând contribuția semnificativă a femeilor în domeniul științei. Felicitări tuturor femeilor care inspiră prin contribuția lor semnificativă în domeniul științific și tehnologic! Cu ocazia Zilei internaționale a fetelor și femeilor cu activități în domeniul științei, le încurajăm să-și urmeze interesul pentru știință și să își dezvolte potențialul în domeniu!

Este o ocazie deosebită să reflectăm asupra importanței educației și a egalității de gen în domeniul științei. Vă încurajăm pe voi, elevii României, să căutați modele de inspirație și să depășiți obstacolele cu curaj și determinare. Viitorul este al vostru, iar noi suntem aici să vă susținem în fiecare pas al drumului vostru în știință!

Gânduri din partea voluntarilor UNESCO participanți la activitate: aici.

Coordonatori ASPnet CNTV: Prof. Daniela-Ileana Vîlceanu, Prof. Cristina Goanță

_________________________
G h i d u r i
_________________________
CAMBRIDGE
English Qualifications
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a fost admis în rețeaua
Școlilor Asociate pentru UNESCO (ASPnet) Ordinul Ministrului Educației
nr. 3133/14.02.2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu,
membru al Alianței Colegiilor Centenare
24 octombrie 2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a primit titlul de
ȘCOALĂ EUROPEANĂ
30 mai 2022
_________________________
CNTV Târgu Jiu
a primit titlul de
ȘCOALĂ ERASMUS+
23 februarie 2021
_________________________
_________________________
Prevenirea corupției prin măsuri de sprijin integrate
Proiectul
„Integritate și Transparență”
,
cofinanțat din Fondul Social European prin POCA
_________________________
_________________________
CNTV – instituție acreditată
Erasmus+,
din 23.02.2021
_________________________
CNTV – premiat cu titlul de
„Școală eTwinning”,
în urma desfășurării unor importante proiecte europene.

.
_________________________
Din anul 2020, CNTV a devenit „ȘCOALĂ-AMBASADOR a PARLAMENTULUI EUROPEAN”, titlu conferit de Parlamentul European, în cadrul Concursului EPAS – Școli Ambasador.
_________________________
CNTV – Centru de pregătire pentru examenele Cambridge _________________________
_________________________

Arhivă

februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829